5.1. –   odchycen v chatové oblasti malý mourovatý kocourek. Žil tam mezi chatama a jedl prý s nějakýma slepicema.  Také vypadal hrozně, hubený, kostičky , hřbítek – bříško plné červíků.  Bál , se ustrašený, schovával hlavičku – zřejmě jak byl zvyklý se chránit , aby mu slepice nevyklovaly oči.  Byly tam prý ještě dvě , ale zachránkyně našla už pouze jedno.  Kocourek byl okamžitě zamluven a nová panička si ho hned 8.1. odvezla po odčervení , s tím, že si ho doochočí a dovykrmí broučka. Dostal jméno Tygříček.

10.1.  – na kastraci byly dvě odchycené kočičky ze Sycheráku – černá a mourovatá holčička.

17.1. – holčičky odvezeny zpátky do lokality a vypuštěny – bříška krásně zahojené – nadělaly jsme jim tam zateplené boudičky a nasypaly spoustu granulek. A od čtvrtka už tam budou jezdit lidé a střídat se v krmení. Ještě by tam měly být ke kastraci zřejmě dvě kočičky – takže až se podaří je chytit půjdou také a pak ke mně na doléčení.  No a potom zpět do lokality.

18,1  dovezeny kočičí holky z Přeštic od fary.  Obě mourovaté – půjdou na kastraci a pak zpátky ke paní na doléčení  snad se jim najde nový domov. 

22,1, – takže jedna holka z Přeštic mě tak dokousala a poškrabala , že jsem skončila na pohotovosti na chirurgii ve Stodě.  Nevím co jí přelítlo – předtím sice byla ostražitá , ale šlo to a teď mě dokousala.  Takže antibiotika, protitetanovka – protože mi akorát teď v únoru propadá.  A pak trubka kočičí mi olizovala ruku a obvaz a dávala na něj pusinky, jako kdyby se mi omlouvala.  Prostě se musela nějak strašně leknout, že na mě takhle vlítla.

25,1, – obě holky vykastrovány a paní si je hned po kastraci převzala a odvezla.  Stejně bych se o ně ze zafáčovanýma rukama nemohla ani starat. 

27,1, – telefonát – venku v jedné vsi v chatách leží koťátko pod mrznoucím deštěm a strašně pláče.   Tak hned na veterinu – nehýbá se – takže rentgen . Úraz krční páteře – je tam vidět něco s obratle, v krčku.  Mícha vypadá neporušená.  Takže ošetření, zabalit, dát na vyhřívací dečku.  Druhý den totéž.  Hlavičku ale drží už dobře – najedla se holčička mouratá , napila – chodí opatrně, pomalu, ale chodí. Došla si i na záchůdek.  Sobota neděle dobrý a už na mně začíná syčet – takže je vidět , že je jí už dobře .  je plachá , bojí se, syčí, schovává se do pelíšku ale chce hladit a mazlit.  Takže budeme ochočovat. Dostala jméno Lusinka.

8,2,  – mladý kocourek ze Sycheráku – moureček – tak 7měsíční.  Krásný.  Hned večer jde na kastraci a snad i má už zájemce. Uvidíme. Matýsek .

14,2 – odchycena maličká krásná trojbarevná kočička.  Chudinka hladová .  je to mazlítko a úžasné stvořeníčko. Dostala jméno Elíša.   

26,2,   odjíždí do adopce Matýsek – mourovatý kocourek ze Sycheráku.  Je vykastrovaný, testy jsou v pořádku.  Jde k paničce , kde už je jeden krásný chlupatý kocour Mikeš.- Bude z něj Pražák.

29,2, – kastrace kočička Elíša – drobek začal mrouskat – tak jsme počkali až to přejde a honem kastrace.  Vše v pořádku a už zase lítá.

21,3,   – Lusinka – malý syčítko jde do adopce –  bude mát kamarádku velikou kočičku.

22,3 , – Lia – překrásná želvovinová kočička se konečně dočkala .  jde do adopce v Plzni a bude mít dvě kočičí kamarádky.   Je to svéhlavé a potřeštěné stvoření, ale noví páníčkové s ní mají úžasnou trpělivost. Dostala nové jméno Lara.

20,4, – bohužel smutná zpráva z veterinární kliniky, kam jsem o velikonocích odvezli kocourka Charlieho.  Musí ho uspat – nádor na játrech a žlučovodech –  nemá cenu ho trápit.  Byl to zlatý kocourek, hodný vrnítko, mazlítko zrzavé sedmikilové.  Do poslední chvíle vrněl, vrněl při ošetřování, všechno prý snášel úžasně a držel a vrněl.  Jsem nešťastná – byl to pan kocour a úžasný tvor.

26,4,  – dovezena kočička z obce Hracholusky.  Dům se prodává a paní se stěhuje do bytu, kde majitel nedovolí kočku.  Kočičky se ujala v paní v Plzni.

Bohužel to dopadlo tak, že kočička ani po čtrnácti dnech nezačala reagovat, schovávala se pod postelí a na paní nakonec začala útočit.  Jsou některé kočky , které si v bytě prostě nezvyknou a nedá se nic dělat.  Kočička byla odvezena zpět do vesnice a budou jí tam krmit sousedé a kočička bude žít na zahradě .  

Snažili jsme se – ale prostě to nešlo.  Tak snad to vše dopadne dobře. 

15.5. – dovezla mladá paní od Domažlic 7 malinkých ko´tátek v krabici. Podotýkám , že v krabici zalepené leukoplastí – horko šílený.  Koťátka ta 4 denní – byly už skoro vysušený – prý kočka  se už tři dny neukázala .  No myslela jsem , že vylítnu.  Tak jsem se ptala , proč jim nedali napít ze stříkačky a odpověď mě dorazila.  Prý to nejde má malé dítě a kojí a co kdyby od nich něco chytla.  Chtěla jí jí říct, že jediný co by chytla je jednu facku ode mě – ale mlčela jsem.  Takže začal šílený čtrnáctidenní maraton krmení drobků stříkačkou mlíčkem.  Volala jsem Sos na všechny strany – neboť pár dní potom jsem přivezla další tři mimina  na krmení stříkačkou.  Takže pár suprových holek se našlo a převzalo si mrňata na kojení a mně tu zůstaly jen (  jen )  čtyři.

19.5  – další tři mimina – jak už jsem napsala – na krmení stříkačkou – dvě černé holčičky a želvovinová holčička. Z lokality kravína Dolní Lukavice – tam je to nekonečné.

22,5  – dovoz bíločerné maminky s pěti koťátkama. Kočka nalezena v opuštěném domě – při jeho vyklízení.  Kočička dostala jméno Andělka – je to anděl.  Nemá zadní nožičku , jen pahýl a místo ocásku taky jen pahýlek. 

A takhle se dokázala starat o pět mrňousů – vyskakovala rozbitým oknem ven a chodila si shánět něco k žrádlu.  Hubeňoučká – hodná holčička.

1,6,  – nový domov Elíša – odjela do Prahy – překrásná tříbarevná holčička  – zlatíčko úžasný.

13,6,  –  další dvě černé koťátka – opět Dolní Lukavice – starý kravín 

19,6,  – další dvě černé malinké holčičky – tentokrát z Dobřan- holčičky Kvíčulka a Kvíkulka

20,6, – malý hubený zrzavobílý kocourek , začal se objevovat u chat v Dobřanech.  Hubený až běda , ale je to dospělý kocourek , jen malý , jak strádal hlady . Dostal jméno Bublík , a až se dá trochu dohromady , půjde na kastraci.

24,6, – černý maličký kocourek vyhozený v Přešticích u zmrzlinárny . Přehodil ho někdo paní do zahrady přes zeď – naštěstí kocourek dopadl do křoví a tak se mu nic nestalo.  Plakal tam celou noc a ráno ho paní našla. 

26,6  – adopce – Maruška – tříbarevná holčička – koťata z krabice

25,6,  – adopce – Matěj a Macombo –  černý kocourek a bíločerný kocourek – koťata z krabice – Praha

26,6, –  adopce Pusinka – černá  holčička – jedna z těch dvou zachráněných ze starého kravína Dolní Lukavice –   Praha

3,7,  –   Želvička a Čertička .  želvovinová kočička a černá kočička – zachránené  19,5, v Dolní Lukavici – starý kravín    Čichtice – jižní čechy

7,7,  –   Sofinka – adopce – bíločerná kočička od kočičky Andělky – Dolce

14,7,  Mikky  – kocourek z krabice, mourovatý , a Leošek – bíločerný kocourek od kočičky Andělky –  Vlčí

18,7,  –  Překrásný zrzavobílý kocourek – roční – Baldík.  Pochází ze zahrady Dobřany – je krásný , vykastrovaný , otestovaný.  Na původním místě pro něj nebylo už bezpečeno, už dvě kočičky , které jsme v loni tam kastrovali a vymazlili , tam někdo zabil. Kocourek je také moušlík, mazlítko a tak byl o něj strach , aby ho také někdo nezabil .  Zatím je v karanténě.  Po karanténě jsem je dala s druhým zrzavobílým kocourkem z Dobřan , zachráněným v Chatách dohromady a kluci se spřátelili a jsou spolu ohromně spokojený.  Kocourek z chat dostal jméno Bublík .   takže Baldík a Bublík – největší kamarádi.

19.7.  Max –  zrzavý kocourek – koťata z krabice   –  Chudenice 

20,7, – odvoz do Berouna kočička Beruška.  Kočička byla v loňském roce adoptována  . Vrátila se mi s psychickými problémy a musela být nasazena léčba Zylkene.  Kočička se krásně srovnala a po domluvě se Sekcí na ochranu zvířat Plzeň, byla dovezena do dočasky do Berouna , ke strejdovi Martinovi, dočaskáři.  Kočička ho miluje, vychází spokojeně se všemi šesti kočičkama a je šťastná. 

22,7  –  kocourek Chudáček –  zachráněn v Dolní Lukavici, Pět dní se potácel a prosil o pomoc. Nikdo mu nepomohl. Strašlivě roztrhané obě zadní tlapičky, potrhaný zadeček a díra v bříšku. Když jsem se to dozvěděla , málem jsem vzteky vylítla z kůže. Okamžitě se pro něj jelo .  Kocourek odvezen na kliniku MVDr. Herynka a byla tam měsíc a týden. Pak ještě měsíc doléčování doma, převazy a mazání ran.  Bylo to hrozné , ale kocourek byl bojovník .  Při záchraně vážil pouhé dvě kila, dehydrovaný, rány plné much a larev.  

6,8,  –  adopce  – Melichárek a Kvíčulka –  Melichárek mourovatý kocourek z krabice a Kvíčulka – černá holčička    z Dobřan  –   Město Touškov

6,8, –  adopce – Lumírek  –   bíločerný kocourek od kočičky Andělky – Praha

6,8,   Lubošek – adopce –  bíločerný kocourek od kočičky Andělky , Lužany.

9,8,  – kastrace kočičky Andělky – měla jsem o ní strach, je křehká a drobná , ale vše dobře dopadlo 

10.8. – kocourek Hubert – mladý tak dvouletý kocourek, černobílý, vyhozen v rekreační oblasti Sycherák.  Prý se tam pohyboval snad už čtrnáct dní.  Dovezen a 15,8, šel na kastraci.  Pak týden v péči a po týdnu jsme jej odvezly do dočasné péče do Prahy.  Kocourek brzy našel nový domov, byl to úžasný a mazlící krásný kocourek.

14.8. – dovezeno pět koťat – od dvou slečen , které si ode mě adoptovaly Milušku, Ládíčka ( koťátka z krabice ), Jenže slečny se nezvládly starat – a přivezly mi koťata zpátky- jenže k nim ještě další tři, co si mezitím stačily nabrat.  Takže ještě Majduška, Sissy, a Kačenka.  Tak tohle mám fakt nejraději . Zbaví se koťat a hodit je do útulku.

19.8.  ráno jsem objížděla krmná místa a slyším strašlivý pláč kotěcího miminka. Prolezla jsem křoví a našla maličkou želvovinovou kočičku. Ještě miminko ani ne čtrnáctidenní.  Drobeček – takže na kojení stříkačkou.  Naštěstí se jí ujala jedna slečna v Dobřanech a zůstává u ní na kojení – dokud nezačne sama dlabat a pak si jí vezmu .  Jiná koťátka jsem zatím nenašla , ale musím to tam ještě prohledat. 

19,8, – adopce jedna z pěti kočiček , co mě přivezli – krásná tříbarevná kočička – nejmenší, zablešená, za červená, svrab v uších – za ten týden se vyloupla a mohla jít. Je v Blovicích . 

20,8, – adopce černá holčička z Dobřan – Kvíkulka – sestřička Kvíčulky – jedna z holčiček z Dobřan.   Paní si jí vzala se Zlatuškou – maličkou zrzavou holčičkou nalezenou ve skladu v Přešticích.  Adopce –  Dobřany. 

21,8,  další malé nešťastné stvořeníčko vyhozené v příkopu u Nýrska jako odpad. Našla jí mladá slečna o šla na procházku.  Široko daleko žádný barák , to znamená že kotě někdo vyhodil. Pravděpodobně z auta, holčička měla rozbitou pusinku  a jedno očičko je poškozené. Hubený malý mrňousek , bříško plné červíků. Do pelíšku jsem jí dala plyšáka, přitulila se k němu a hned usnula. Dostala jméno Briketka.

27,8, –  Kačenka. Adopce – Praha – jedno z ko´tátek z těch pěti dovezených od slečen z Přeštic – mourovatá holčička .

29.8. – jedna nejmenovaná venice u Chotěšova.  Ženská vyhodila čtyři týdenní koťátka na pole a kočičku zavřela.  Až prý koťata chcípnou, tak jí pustí, dřív ne, mohla by si je přinést zpátky.  Sousedka to už nevydržela a pro koťata došla a došla si i pro kočku, že koťata odchová a kočku nechá vykastrovat.  Takže nakonec kočička skončila u mě.  Sice jsem neměla nic volného, musela jsem jí nakonec dát do karantény pro koťata. Sice malé , ale zatím se tam vešla a je v bezpečí ona i její čtyři miminka .  Kočička jsem dala jméno Mamina – je to krásná polochlupatá tříbarevná kočička.

29,8, – adopce  –   Bubíšek – černý kocourek – do Plzně  – nalezen se svojí černou sestřičkou  Bubinkou  13,6, – opět starý kravín Dolní lukavice – adopce Plzeň 

5,9,  –  adopce Majda – černobílá kočička – jedno z pěti – od těch slečen z Přeštic –  vrácena zpět –   11,9, –  a hned nová adopce –  Plzeň

11,9,- Dovezena osmiletá tříbarevná kočička –  naprosto zlomené stvořeníčko – prý napadala paničku .  Kočička byla měsíc zalezlá v krabici, týden trvalo , než mi začala něco trochu jíst –  zápal plic , zranění na nožičce.   Po měsíci se konečně začala  mazlit a vylezla z krabice.  Chudinka – 

14,9, –  Ládíček – adopce –  kocourek od kočičky Andělky – původní adopce u těch „   slečen“   co mi jich pak dovezly pět , protože se o ně nedokázaly starat. Adopce – Plzeň. 

14,9,   –   Miluška – adopce – jedna z těch pěti koťátek od slečen .  Černá holčička – adopce Ingolstadt.

21,9, – kocourek Chudáček – překrásně se uzdravil a zhojil a odjel do nové rodiny do Prahy. Dostal nové jméno František a s novým jménem mu začíná i nový život.  V teple, s plným bříškem a mazlením a pohodou. On si to zaslouží moc a moc – jeho zranění bylo hrozné, strávil na klinice měsíc a týden a pak ještě jsme jezdili na převazy.  Statečný kocourek, všechno snášel statečně a byl vděčný za každé pohlazení.

26.9. – adopce kočička Andělka – třínohá černobílá kočička , maminka pěti koťátek- adopce Plzeň 

26,9, –  Josefínka – jedno z koťátek kočičky Maminy – černá holčička – odjela do adopce – Chotěšov 

Bubinka – černá kočička – adopce 30,9,  – nalezena 13,6, s bráškou Bubáškem – starý krvín Dolní Lukavice –   Bubinka je v Horní Lukavici – dostala jméno Elenaor – Elinka .

Šmudlinka – malinká černá kočička – našla jsem jí 10.10 drobeček malý – opětovně kravín a hned 20,10,  odjela do adopce –  Chodov- má tam tři kocourky velké jako kamarády a jeden se jí okamžitě ujal .

3,10 –  adopce –  Briketka- maličká černá kočička z příkopu u Nýrska.  Adopce Praha

20,10,   – dovezeny z Přeštic dvě krásné asi šestiměsíční kočičky, mourovatá a černá –  MOurinka a Černínka.  Nastěhovaly se lidem na zahradu a bylo zle.  Holky chudinky hubené, začervené.  9,11,  šly obě na kastraci , vše zvládly dobře a jsou z nich krásné kočičky.

29,10, –   BUbášek  –  kocourek vyhozený v Přeštiích ve zmrzlinárně přes zeď do zahrady – odjel do nového domova do Plzně .  Bude mít za kamrádku maličkou holčičku , která umí říct slůvko Čerťa a to je prostě její Čerťa – černý kocourek Bubášek.

 31,10, – nalezena na poli u Kdyně krásná asi sedmiměsíční kočička, bílá jen s pár skvrnkama.   Dostala jméno  Polynka .   Kostřička, hrůza, zápal plic, zablešená, svrab.  Chudinka malá – týden jen ležela a jedla a spala.  Měla při nálezu dvě kg.    18,11,  šla na kastraci – měla už 2,6 kg – byla pěkňoučká.  

31,10  –   Bertička – malá želvovinová holčička , nalezená u kravína jako miminko – byla na odkojení u slečny Adriany a když začala dlabat a povyrostla , vrátila se ke mně.  Malý zlobítko , zlobivá, kousavá a přitom uvrněná a mazlící – prostě krásná holčička.  Adopce Přeštice.

6,11,  –  Hubert – koťátko od kočičky Maminy –  bílomourovatý kocourek – adopce Teplice. 

11,11,  HUgo – koťátko od kočičky Maminy – modrošedý chlupatý kocourek – adopce  Horšovský Týn

13,11, – kočička Mamina – adopce Plzeň – paní , která má ode mě kočičku Rozárku – holky celkem rychle se skamarádily a brzo vesele začaly řádit.

20,11, – dovezena kočička mourovatá –  MOurinka ze Sycheráku – někdo jí tam vyhodil – asi tak roční krásná kočička – s bílými tlapkami a bílou čárkou na čumáčku. Zdravá , tlustá kočička- měla čtyři kila.  28,11, šla na kastraci .

26,11,  –  Helfínka – koťátko do kočičky Maminy – modrošedá kouřová kočička, chlupatá –  adopce Karlovy vary.

5,12,  –  Polynka – kočička nalezená na poli u Kdyně –  adopce Mantov –  dívčina co má už ode  mně kočičku Leonu , která žila ve sklepě a lidé jí chtěli otrávit. Naštěstí vše dobře dopadlo. 

5,12,  – dovezen z chatové oblasti asi tak šestiměsíční kocourek –  zase vyhozený – jako vždy – pěkný tlustý kocourek – dostal jméno Radouš .  Mazlík , nenažranec.     14,12,  – kastrace – kocourek je prý rarita – není jen obyčejný bílomourovatý – má tam i rezavé skvrnky a je tudíž tříbarevný a to je vzácnost. 

9.12. – dovezena mourovatá kočička Míca – kočička stará – odhaduji tak aspoň 12 let. Zubožená, srst jeden chuchvalec vedle druhého , očičko  poškozené,  2,5 kg – kostřička – rozbor krve  – celotělový akutní zánět.   Dovezly mi jí holky z Trhanova – kočička se našla ve Kdyni. 

10,12,2022 odjeli do nového domova Baldík a Bublík, dva zrzavobílý kocourci, pocházející z Dobřan.  Dostali nová jméno – Marco a Polo a zrzavého kamaráda kocourka jménem Sigi. Je dobře , že šli oba spolu , ač pochází každý z jiné lokality , skamarádili se a byli spolu naprosto úplně v pohodě a nedali bez sebe ani ránu.  Prostě závisláci na sobě.  Takže úžasné, že jsou spolu i nadále. 

Na kastraci šel  14,12,.   kocourek Radoušek.  Testy Fiv a Felv negativní a hned dostal první očkování .

18.12. – adopce  – MOurinka von Sycherák – adopce v Plzni – a bude sama v bytě s paničkou.  Už mám zprávy- s paničkou jsou nejlepší kamarádky a Mourinka si nový život užívá- válí se na gauči, spí s paničkou v posteli – prostě správný kočičí život. 

Za rok 2022 bylo provedeno 50 kastrací –  31 kočiček a 19 kocourků.

Umístěno do nových domovů na adopční smlouvy  bylo 32 kočičáků.