4.1. –   Malej kocourek od Nepomuka odjíždí do nové rodiny.  Už je to krásný veliký kluk – už má 763 gr.  No prostě úžasný a nádhera, nevzdal to a bojoval a roste z něho malý uličník.  Dostal jméno  Čiko.

8.1. –   dovoz černého kocourka  z Plzně – asi tak něco okolo čtyř měsíců.  Krásný okatý kocourek – dala jsem mu jméno Uriášek – protože vypadá jako malý pekelník.  Žil u jednoho domu v Plzni u řeky, kde měli nevykastrovanou kočičku, která rok co rok rodí koťata. Prý je vždycky udali a rozdali.  Tuhle větu když slyším , tak se mi otvírá doslova kudla v kapse.  Byli tentokrát čtyři – jeden kocourek prý umřel , dva dostali nový domov a posledního mi známá přivezla . Chodí okolo lidé se psy a nemusel by přežít.  Taky se strašně bál psů – i těch malých – úplně panika. Asi už měl chudáček špatné zkušenosti.

10.1.  –  odvezla jsem poslední kotě z chatové osady- černý asi půlroční kocourek  Říkám mu Bobeček.    Takže všechny koťata se mi tam podařilo odchytat a umístit.  Tam to šlo , koťata byly zvyklé na lidi okolo a tak  i když třeba byly opatrnější – tak ale odchyt se podařil a všechny se rychle vymazlily a mohly jít do nových domovů.  Dostal Selehold na odčervení, odblešení a proti svrabíku –  měl nějaký humus v ouškách a už si lebedí v karanténě a od rána do večera se cpe.

12.1.  Uriášek jede do nového domova.  Bude tam mít kamarádku Matyldu – kočičku. 

16.1. – do nového domova jede i Bobeček – s vyžraným bříškem – už mu neříkám Bobeček – ale Buřtík.   Jede až do Tachova – čeká tam na něj čtyřměsíční kamarádka – černobílá kočička.  Dostal 14,1 injekci Convenia – trošku chraptí – ale má čisté průdušky , tak to vypadá , že to jsou jen vybrečené hlasivky – jak v chatách mňoukal a chodil od chaty k chatě a prosil aby ho pustili do teplíčka.

20.1. – Bobeček dostal jméno Baloo – asi pro své vyžrané bříško a neustálé dožadování něčeho dobrého. Je to prostě stejný nenažraneček jako medvěd Baloo.

20.1.  –  Vivien – samostatný příběh  – záchrana koťat u hřbitova v Přešticích.

2.2.  – mourovatá kočička z chatové oblasti u Přeštic. Paní s pánem co tam bydlí, krmí kočky, které se k nim stahují.  Je jich prý snad 5 a asi šest loňských koťat.  Kočky samozřejmě nevykastrované.  Po domluvě mi přivezli jednu z těch co se dají chytit.  Kočička je kontaktní, začíná se mazlit – má ránu na vnitřní straně zadní nožičky – takže jsem to ošetřila a začala dávat antibiotika.  Kočička odpočívá a pospává.

3,2,  – začal týden plný akcí –  ve středu 3,2, mi přivezli z Prahy dospělého asi tak osmiletého kocourka Ouška.  Žil v objektu jednoho podniku dlouhá léta, paní ho tam krmila a jak jsem pochopila tak nastoupil nový šéf . A bylo zle – kocoura tam nechtěl – bylo vyhrožováno i likvidací. Takže paní za pomoci odchytla a přivezla ke mně.  Pražské spolky jí odmítly.  Kocourek ale trucuje , nechce vylézt . Musím počkat až si zvykne , nechá se ode mě pohladit a bud s ním moci manipulovat.  Pak půjde na kastraci a už u mě dožije.  Doufám, že se vše podaří.

 3,2  –  dovoz černého asi půlročního kocourka.  Paní volala už někdy v neděli , že prý chodí okolo nich nějací lidé, nosí kocourka v přepravce a v té přepravce i prý žije.  A že ho nechtějí a že se ho musí zbavit.  Prý na něj mají alergii a spousty jiných věcí.  Prostě   „  divný“  .   Takže se jí podařilo po pár dnech je přesvědčit a oni jí kocourka dali.  Krásný, černý s oranžovýma očima.  Fyzicky na tom je dobře ale psychicky je to zlomený kocourek.  Uvidíme – zatím se najedl a od té doby spí a spí. Je  v klidu v pelíšku a spí. Uvidíme.

5.2.  –  Mourinka jede do nového domova do Prahy.  Slečna dostala instrukce jak dávat antibiotika , nožička vypadá krásně – krásně se hojí.  Mourinka je ještě trošku vyplašená, bylo toho na ní za ten týden moc- ale mazlí se a Bude to všechno určitě dobré.

7,2 – černý kocourek z Plzně – odjíždí do nového domova do Přeštic.  Slečna je kamarádka vnuka Lukáše a takového kocourka si přála.  Dostal jméno Miky.

Krásně se srovnal a je to mazlítko a na slečně visí očičkama jak na svatý obrázek.

11,2 – podařilo se mi odchytit další černou kočičku z chatové osady v Lišicích. Je už dospělá – je to zřejmě ta mamina loňských černých koťátek.  Ihned jela na kastraci do Rokycan.  Tam si je pan doktor nechává pár dní na zkouknutí a pak je kastruje. Takže mi v té kolonii zbývá už jen chytit a vykastrovat mourovatou maminu a jedno malé černé – loňské – asi srpnové kotě – holčičku. Ostatní již mají všichni nové domovy.

12.2. – odjíždí do nového domova do Prahy Vivien.

12,2,  – našla jsem napůl zmrzlé koťátko – želvovinová holčička.  V Dolní  Lukavici u krmného místa.  Takže kolotoč – zahřívání . krmení, zahřívání , krmení.  Kočička jen ale špatná – jen se nekoordinovaně plazí pár centimetrů. Ale chutná jí a dlabe.  Takže přebalujeme.  15,2, v pondělí jí odveze známá na kliniku do Plzně, aby se na ní podívali.

15,2 – naprosté zklamání – sice klinika, ale nic s ní neudělali. Vyčistili jí uši a dali Advocate – to umím taky.  Chtěla jsem aby jí udělali rentgen . ale Oli to výslovně neřekla a oni se na to vybodli.  Což mě překvapuje – jakmile je neurologický problém – udělám rentgen a podívám se na páteř.  Takže scháním a jsme na pátek objednaný na rentgen. Dříve to nešlo – ordinace byla zavřená a otvírají až  ve čtvrtek.

16,2, –  černá kočička se vrátila z kastrace .  Zkusím to s ní, jestli by se neochočila a nemohla jít do adpoce.

19,2,  – rentgen a vyšetření maličké želvovinové kočičky ukázal úraz na krční páteři.  Jenže asi už se s tím nedá nic dělat- na operaci je prý už pozdě.   Malá baští – vrní , mazlí se ale nechodí.

21,2 – hrozně se to zhoršuje – maličká má strašlivý záklon hlavy – nejde s tím nic dělat -je prostě pozdě.  Kdyby jí pořádně v to pondělí vyšetřili a poslali jí třeba na operaci – tak by se to dalo zachránit – a ne napsat – neurologický problém po prodělané toxoplazmoze – jsem vytočená na nejvyšší míru. Začíná jí ochrnávat celé telíčko. 

22,2, Maličká mi dnes ráno umřela v náručí – do poslední chvíle mi vrněla a koukala na těma svýma krásnýma očičkama. Hlavička fungovala normálně , ale tělíčko selhávalo. Zlatíčko maličký – brečela jsem už od neděle – tušila jsem to , a bylo to hrozné pomyšlení – ta bezmoc , beznaděj – nemůžete nic dělat.

 26,2,  černá kočička po kastraci se musela vrátit do své lokality – týden byla v karanténě , aby se zahojila a přečkala ty největší mrazy . Ochočit se nenechá – to už člověk pozná – byla to svá bytost – sice se mi jí podařilo pohladit, ale vzápětí se mi zakousla do prstu.  Ale ne nějak strašně – prostě jen mi chtěla naznačit , že tedy kamarádky nebudeme.  Ale je vykastrovaná, bude mít klid – nebude neustále rodit dokola koťátka a krmení tam také bude mít – jezdí, tam obden a navíc už začíná být docela slušně a pár lidí v chatách už tam jezdí.  A naštěstí je to těch pár lidí, co je mají kočky rádi a taky jim dají krmení.

2.3.  – podařilo se mi chytit  v chatové osadě mourovatou maminu.  Už je objednána na kastraci na pátek 5,3.  Je celkem klidná, nechá se pohladit a začíná i vrnět –  takže po kastraci jí začnu hledat nový domov – je to kočička, ze které bude mazlítko a to je škoda vracet zpátky.

5,3, -kastrace maminy mourinky proběhla dobře – druhý den v sobotu už byla vzhůru a už si dala i trochu šťávičky.  Mazlí se a chce hladit – bolístko maličké.  Je drobná, malá , má tak ty dvě a půl kila- víc ne.  A už mám i paničku – jak se zahojí odjede do nového domova do Prahy.

9,3, – umřela Drobeček – malinká černá postižená kočička. Objevila se u mě na začátku roku 2017. Byla plachá, jen když byla nemocná tak se nechala chytit a odvézt na veterinu.  To se pak i nechala hladit.  Ale jak se uzdravila , tak zase už byla opatrná. Sedávala vedle nás , když jsme byli na zahradě a povídala nám.  Poslední dva měsíce hubla a nebylo jí dobře.  Začínalo se jí zvětšovat bříško a mě bylo jasné, že je zle. Podle všech příznaků FIP.  Nechtěla jsem jí mučit a tak jsem byla domluvená  s veterinářkou, že jak to začne být jasné, že má bolesti a přestane žrát – že pojedeme.  Ale ten poslední den ke mně přišla , stulila se mi do náruče a nechtěla odejít. Tak jsem u ní seděla v chatičce a chovala jí asi tři hodiny , vždycky když už jsem jí chtěla dát do přepravky, že pojedeme na veterinu , tak začala plakat a nechtěla z náruče. Tak jsem jí zabalila do deky a chovala a chovala až usnula a najednou už tu nebyla.  Další rána – před nedávnem Jillinka a teď ta chudinečka Drobeček.

18.3. – mamina Mourinka z chat z Lišic odjela do nového domova.  Už byla úžasná , už mi i ukázala bříško, jak ho má krásně zahojené a chtěla hladit.  Ale mám strach – je to stále plašíček a zase nový stres  – jak si bude zvykat. Na mě si zvykla , pomalu ale ano – ale te´d bude chudinka zase vyděšená, co se to děje , že jí zase někam vezou a někam kde to nezná. 

25,3,  – dovoz černé kočičky ze Stříbra.  Kočička tam žila od loňska ve sklepě panelového domu.   Snažili se jí chytit a podařilo se jim to až před týdnem.  Byla dovezena na veterinu do Rokycan, kde měla být kastrována a přitom se zjistilo, že už vykastrovaná je a má i zkrácené ouško pro znak kastrace.  Prý divoška a nemohli ji proto tak dlouho chytit.  Mě přitom kočička otírá hlavičku a chce se mazlit.  Je to nádherná veliká kočička s obrovskýma oranžovýma kukadlama. Dostala jméno  Leonka. Tak uvidíme – ale je malá naděje , že by mohla najít páníčky-  všichni teď chtějí jen malé koťátka.   Zatím je v karanténě a pak půjde do venkovní voliéry.  Kocoure Ouško už jí opustil a spokojeně lítá venku po zahradě a zdomácněl úžasně a vypadá fakt , že se mu tu líbí.  

2,4,  –   volal nějaký pán na obecní úřad v Dolní Lukavic , že okolo silnice se plazí nějaký kocourek.  Jela jsem ho odchytit – potom veterina – v pondělí rentgen a ve čtvrtek amputace nožičky.  Vše je popsáno v samostatném listu –  Luky.   Kocourek dostal jméno Luky – podle Lukavice.

5,5, – černá kočička Leonka ze Stříbra odjela dnes do nového domova.  Přijela si pro ní panička s páníčkem z Plzně.

14.5. – odjel Luky do nového domova v Praze.   Tam ně něj čekal hodný psí kamarád.  Po pár dnech prý jsou z nich kamarádi a dostane i nového maličkého kamaráda – zachráněného asi 2,5 měsíčního kocourka.

28,5  – odchycena plašanda kočička se 6 koťátky objektu starého kravína v Dolní Lukavici .  Koťátka byla v úkrytu – jsou to mimískové tak 5 – 6 nedělní.   Jsou  překrásné.   Jeden krémový chlapeček je droboučký .    Mamina ho stále odstrkuje a ani mu nedává moc napít.   Všechna koťátka mají průjmíky.  Bohužel Krémíkovi se ucpavaly střevíčka – bojovali jsme , jezdili na veterinu , veterináři se snažili.   Ale i přes mou snahu zemřel chlapeček 9,6.

16,6,  – kastrace Jůlinka  – v adopci u p. zemanové v Plzni.  Na kastraci jsem se objednali do Přeštic – je tu lepší paní doktorka, je tu dobrá péče a je to levnější než v Plzni.

23,6, –  Dáša – jedna malá mourovatá kočenka z rodiny z Dolní Lukavice odjela do nového domova. Dostala nové jméno Mája.

27.6. – dovezena Z pLZNĚ tři koťátka – někdo je chtěl utopit a slečna je zachránila.  Malinký drobeček kocourek a dvě větší holčičky. Gremlík, Růženka a Raděnka.

28,6  –  šedá kočička Máša a zrzavý kocourek Váša – z rodiny v Dolní Lukavici odjeli do nového domova . tam na ně čeká jen o něco větší zrzavý kamarád.

28,6, – dovezen maličká černá kočička – z lokality chat u Vícova u Přeštic. Malá vzteklá, syčící , kousající, škrábající.  Pěknej divoch. No uvidíme, jestli se ochočí.

28,6, – odchycena dvě maličká koťátka – dvě želvovinové holčičky- maličké – drobečkové – ale hned se vrhly na jídlo a statečně si cpaly bříško.

30.6. –  kastrace – šedivá matka od rodinky z Dolní Lukavice.

2,7, –  Jáša – plyšáček šedomodrá kočička z rodiny z Dolní Lukavice odjela do nového domova.  Zbývá poslední zrzeček Sáša a ten je zamluvený a pojede do nového domova 25,7,.

4,7,  – odjíždí do nového domova Raděnka – dostala nové jméno Mia . Vzala si jí mladá paní co už má ode mne Lily.

6,7,- nový domov Růženka 

9,7, – odchycena malá plašanda u p. Loudové v Přešticích . Mourovatá holčička – také syčící nestvůrka

14,7, – na náměstí v Přešticích mezi auty na parkovišti běhala malá asi tříměsíční holčička  bílotmavě šedá – slečna z Mp ji odchytla a přivezla.  Dostala jméno Olinka.

15,7,  – nový domov i Gremlíček  – dostal nové jméno  Mikeš.

16,7,  v pátek ráno dovezeny tři malé holčičky z oblasti Sycheráku.  Hrůza a děs.  Byly čtyři ale čtvrtá nedojela -umřela před tím.  Místo očí krusty hnisu , hubeňoučký drobkové.  Černá Adélka a mourovaté  Elinka a Rozárka.

20,7, – odjíždí do nového domova do Prahy  Olinka.

21,7, – malá plašanda od paní Loudové se začala mazlit a přitom se zjistilo , že plašanda není kočička , ale kocourek a už se mazlí jako o život.  Dostal jméno Jurášek.  Konečně se mohl odčervit a odblešit , aniž by člověka sežral. 

25,7,   konečně holčičky ze Sycheráku už pořádně vidí , spravují se , očička dobré- jen mourovatá Elinka pořád s jedním očíčkem bojuje a uvidíme, jestli na něj nebude nakonec slepá. 

25,7, – odjel do nového domova zrzínek Sášenka , poslední ze zachráněných v Lukavici v kravíně.  Jel do Plzně k paničce. Dostal nové jméno – Bandy.

28,7, – odjíždí do nového domova  Bubáček – černý kocourek s oranžovýma očima odchycený v chatové oblasti Vícov.  Má nový domov v Přešticích a slečna mu vymyslela nové jméno Sirius Black.

5,8, – na náměstí v Přešticích odchycen malý kocourek – vypadá úplně stejně jako Olinka – a jako i druhé koťátko tam nalezené před týdnem . To si ponechali nálezci.  Je to umazlený krásný kocourek a dostal jméno Olin – podle mě to je brácha Olinky a někdo se tam takhle zbavuje koťat.

25,7, – odchycena černá maličká těhotná kočička v chatách údolí Luny u Lišic. Bude v karanténě a tam i porodí a pak až odchová mrňousky – tak půjde na kastraci . A uvidíme co pak dále.  Kočička je mazlící a hodná.  Prý jí tam někdo vyhodil v zimě – už byla také plná koťátek. Ale koťátka zřejmě zlikvidovaly kuny , nebo lišky – nikdo je prý neviděl.  Takže teď si v klidu užije miminek a pak už bude mít pokoj.  – kočička porodila – čtyři koťátka- jedno je mrtvé a dvě jsou hodně slaboučká. Uvidíme . 

 15,8, – odjíždí do nového domova Adélka – malá černá holčička – přivezená ze Sycheráku.  Nový domov  v Plzni.

23,8 – bohužel Adélka vrácena z adopce-   prý ji napadal kocour

23,8, – Maya – jedna z mourovatých kočiček, zachráněných ze Sycheráku ( ta se zdravým očičkem)  odjíždí do nového domova do Plzně

1,9, –  maličký zrzavý kocourek – miminko ani ne třínedělní – slečna jela s přítelem domů a před Tymákovem leželo maličké zrzavé nic na silnici. Málem si zničili auto jak dupli na brzdy a zastavili a kocourka sebrali.  Ale protože slečna se nemůže starat o takovéhle miminko – tak mi ho převezli. A začal kolotoč krmení z flaštičky a masírování bříška.  Naštěstí kocourek asi po týdnu začal sám dlabat a mlíčko bylo už jen na doražení a i začal sám chodit na záchůdek – no vzorné malé mrňátko.

7,9, – odjíždí no nové rodiny  Olin – kocourek vyhozený na náměstí v Přešticích. Nový domov v Plzni.

13,9 – Adélka – druhá adopce – černá holčička ze Sycheráku – nový domov v Plzni

15,9,   – Rozárka – druhá mourovatá kočička ze Sycheráku – ta s poškozeným očičkem – odjíždí do nového domova do Plzně

16,9, – malý zrzínek od Tymákova odjíždí do Prahy k paní , která se o něho bude starat a věnovat se mu na sto procent.  Což já tady nestíhám a u ní bude mít prvotřídní péči.  Už má i jméno – jmenuje se Vojtíšek

21,9  – Kryštof –  nalezen uprostřed polí u Chválenic – hubený asi tak čtyřměsíční kocourek – kostičky a kůže .  Paní šla sbírat šípky a místo šípků si přinesla kotě. 

Chudáček hladový – paní doktorka ho prohlédla a jinak je zdravý a nic mu nění – takže teď ho jen vykrmit.

24,9, –  Odjíždí do nového domova Kryštof spolu s Juráškem – kluci si hned padli no oka a jsou největší kamarádi.  Nový domov  Praskolesy u Berouna

24,9, – dovezeno další malinké koťátko – nalezeno pod hranicema dřeva v chatové oblasti, kde usilovně plakalo a volalo maminku. Opravdu maličké – ještě drobek – naštěstí se našla kojící kočka a hned druhý den se odvezlo k ní. Je to holčička – bílomourovatá a dostala jméno Bětuška.

25,9, – převezen kocourek Karlíček –  toho nalezli v lese u Merklína – naprosto v dezolátním stavu – opravdu jen kostičky a kůže.  Čtrnáct dní trvalo než se z toho trochu dostal.  Jenže příteli paní se rozjela alergie a tak hledali kdo by se ho ujmul. – takže ho přivezli.   Jenže kvůli mé zdravotní indispozici , kdy jsem se nemohla starat o tolik koček – si Karlíčka převzala Vlasta Suchá a odvezla si ho sobě do depozita do Žerovic. Ještě jsem ale stihla Karlíčka nechat vykastrovat a udělat mu testy na FIv a felv.  Všechno v pořádku a tak mohl do kolektivu kočiček .

15,10 – dovoz dvou kočiček z Netunic – černá tak 5 měsíců a bílá s černými skvrnami – tak 6 měsíců.  Černá holčička dostaala jméno Beruška a bílá Andulka. Kočička nejsou očkované, nejsou odčervené a bílá má strašný průjem.

16,10, – Bubinka – malá černá kočička od kočičky Luny – odjíždí do nového domova do Prahy – bude tam mít kamarádku – 14 letou kočičku Dášenku

17,10, – Bobíšek – malý černý kocourek od kočičky  Luny – odjíždí do nového domova do Prahy

19,10 – Bobešek – malý černobílý kocourek odjíždí do nového domova do Prahy – bude tam mít spoustu kamarádů a jak jsou zprávy – tak naprosto v pohodě a už spí s ostatníma kočičkama v pelechu.  Už se očuchal i s 60kg. Psem a vše v pořádku.

20,10 – dovezena malá černá kočička tak čtyřměsíční ze Sycheráku . Nádherná černá kočička s oranžovýma kukadlama. Hodňoučká, mazlítko.

20,10 –  Luna – černá kočička s krásnýma zelenýma očima- maminka tří drobků – nový domov – Domažlice.  Je krásné, že jsem jí nemusela vracet do lokality – tam by jí nečekalo nic dobrého .

23,10, – Mia – tmavě želvovinová kočička – nový domov Přeštice

24,10 – dovezena zpět Bětuška od kojící kočičky.  Bětuška už vyrostla a krásně dlabe a naučila se hned chodit vzorně na záchůdek.  Je to malinká nádherná klidná holčička .

26,10, – dovezla mi paní krásného maličkého bílého kocourka se šedými skvrnkami a šedým ocáskem – nadýchaná krásná kulička- asi tak dvaapůl měsíce.  Dostal jméno Matýsek .  Prý ho paní nějaká nechtěla a chtěla ho vyhodit – no raději to už nekomentuji.

27,10  –  Beruška – nové jméno Mia – jedna z kočiček ( černá )přivezených z Netunic.  Černá kočička – nový domov Plzeň

29,10 –  Karlíček – krásná zpráva – Karlíček mourovatý kocourek zachráněný z lesa u Merklína na poslední chvíli –  převzala si ho paní Suchá – aby mi ulehčila – a našla mu domov – takže dnes odjel Karlíček do nového domova. 

5,11 – Andulka – druhá z kočiček (bílá) dovezených z Netunic odjíždí do nového domova – Hostradice u Jílového u Prahy

6,11, – Matýsek odjíždí do nového domova- zlatíčko malé bílé chlupaté – nový domov Žákava u Blovic

12,11, – dovezena dvě zubožená koťátka – očička plné hnisu a bordýlku – naštěstí po umytí je vidět , že očička jsou v pořádku a začínáme léčit – rýma, oči, červíci, kašel.  Jsou zase klasicky z chatové oblasti .  Je to kocourek a kočička – jméno dostali Vojtíšek a Vendulka.  Jejich asi matka a další kočička přivezena s nimi a po kastraci budou vypuštěny zpět do lokality.

17.11.  -Bětuška – bílomourovatý prcek – nový domov v Praze 17,11,2021

26,11 –   Vojtíšek a Vendulka jsou již v pořádku , jen ty očička ještě trochu zlobí.  Ale noví páníčkové si je prý už doléčí – nemohou se dočkat a tak v pátek 26,11 se tu všichni potkali a drobkové odjíždí oba najednou.

26,11 – Vojtíšek – nový domov v Přešticích

26,11 – Vendulka – nový domov – České Budějovice

27,11 – dovoz tří mourovatých koťátek vyhozených v teletníku v Malinci.

Dva kocourci – Jonášek a Jeníček a holčička Johanka . Bojí se , syčí – jen Jonášek byl hned kontaktní. 

4,12,  –  Madlenka – malá černá kočička ze Sycheráku- odjíždí do nového domova v Plzni

5,12, – jeden mourovatý kocourek Jonášek a jeho sestřička Johanka odjíždí do nového domova – Rybnice. Jedou spolu – a to je krásné .  Jejich brácha Jeníček tu zatím zůstává – stále syčí a bojí – dostal přezdívku Syčák.

7,12, – odchycena poslední nevykastrovaná kočička z chatové oblasti Lišice.  Hned ten den na kastraci . Je to milá malá černá kočička a dostala jméno Černuška.  Nechce se mi jí vracet do lokality , když je tak kontakní a budu jí schánět paničku.

7,12, – S Černuškou jsem dovezla i jedno její koťátko – které přišlo – kocourek Lojzíček- tak tříměsíční bílomourovatý kocourek – v podstatě se hned začal mazlit a je to úžasný kocourek  .   Bohužel se mi nepodařilo chytit druhého malého kocourka – bíločerný drobek.

9,12 – vrací se z adopce Madlenka, černé zlatíčko – zřejmě jak jsem pochopila – tak přítel paní měl výhrady . No Madlenka je zase zpátky je z toho divná a chodí a poplakává a na všechna vrčí – tak snad se to dá zase do pořádku.  Lia jí běžela hned přivítat a dávala jí pusinky a hladila tlapičkou , jako si vždycky dělaly a Madlenka na ní vrčela.

13,12, – odchycena tady u nás v zahradách zubožená bílomourovatá kočička, co jsem tu viděla už delší dobu.  Myslím, že asi vím , kterému ze sousedů patří – hned jela na kastraci – sice jsme měli strach, že to nezvládne – ale muselo se.  Strašlivý zánět dělohy- v podstatě už z ní vytékal hnis, vaječník zhnisaný a přirostlý na slezinu.  Váhala paní doktorka , jestli jí vůbec probouzet  ale nakonec jí dala šanci. Je to tak půl na půl.  Takže budeme doufat. Je to mladá kočička tak tříletá – tak snad zabojuje.

16,12,  –  Lojzíček  – synáček  Černušky odjíždí do nového domova – bude mít tři kočičí kamarády.

17,12, –  Bohužel bílomourovatá kočička umírá –  bylo to bohužel opravdu těžké a kočička už neměla sílu bojovat.

17,12 –  Jeníček – třetí koťátko vyhozené v Malinci do teletníku odjídí do nového domova do Přeštic.

17,12, – Černuška – malá černá kočička z chat jede do nového domova.  Snad to vyjde – je bojácná a věří jen mně . Uvidíme.  Jede do Stoda .

18,12 – Madlenka – odjíždí do nového domova do Prahy – druhá adopce  – tak tentokrát bude mít snad štěstí.  Je to hodná a krásná kočička – malé černé kukadýlko

25.12. – Černuška bohužel  vůbec nevylezla za tu dobu  zpoza skříně a nechtěla nic mít s nikým.  Paní se jí podařilo chytit a přivezla jí zpátky.  Dojeli jsem jí vypustit do lokality zpět. Okamžitě vyběhla z přepravky a běžela se schovat do svých boudiček, které tam mají ode mě udělané.  Měla jsem strach, že se nebude se mnou bavit – zradila jsem jí a odvezla , ale druhý den ráno vyběhlaz pelíšku a mazlila se a vrněla a chtěla konzervičku.  Takže jsem ráda, je v pořádku a asi je šťastná , že se vrátila domů tam, kde to zná .