Úmrtí

Bohužel dne 8.4.2018 musela být uspána Kristýna – bílomodrá perská kočička, v květnu by se dožila 20 let.  Dostala zánět do tlamičky od posledního zoubku a už to nevybojovala.  

Dne 7.5.2018 zemřela Sněženka – jedna ze zachráněných kočiček z mlýna ve Staňkově – zápal plic. Byla vždycky náchylná k nastydnutí a hned onemocněla. Tentokrát už to bylo na její malinké tělíčko moc. 

Bohunka – kočička , kterou zachránila dne 17.4.2018 jedna paní u Klatov. Našla jí na kraji silnice už skoro mrtvou. Strašlivě zdevastovaná – měla jen 1,6 kg – kočička asi 6-ti letá. Strašlivý průjem , olezlá no prostě hrozné. Dovezla mi jí – dokázala jsem jí z toho dostat, spravila se na 2,40 kg, ale to utrpení které předtím zažila, se na ní podepsalo a 23.6. umřela na mrtvici. Zažila jen dva měsíce pěkného života a umřela mi v náručí a do poslední chvíle se snažila vrnět s položenou hlavičkou na mém rameni. Dodnes na ní nemohu zapomenout. Statečná holčička , nechala si všechno líbit , když jsem jí dávala prášky , omývala, krmila a pořád vděčně vrněla.

Nalezenci.

28.5.2018 byly zachráněny z kravína ve Střížovicích 4 maličká asi tak 6 týdenní koťátka. Hrozilo , že je tam přejedou, nebo je udupou krávy. Žádná koťata tam prý do té doby nepřežila. Dvě mourovaté holčičky, černý kocourek a černobílá kočička. Mourovaté kočičky si převzaly Fousky .cz – jsou u nich – Karkulka a Sněhurka. Černého kocourka – Sísáček – a černobílou kočičku – Ťapinku , jsme si nechali. 

24.6.2018 byl nalezen jednou mojí klientkou maličký ani ne 5týdenní kocourek uprostřed lesa u Nepomuka. Plakal tam v schovaný v křoví. Klientka byla na procházce a hned maličkého vzala a volala mi. Takže ještě večer byl u mě a v bezpečí. Takovéhle  koťátko nemělo šanci se dožít rána. Lišky, divoké prase, nebo kuny by ho hned zabily. Někdo ho tam ale musel vyhodit ten den, nebyl vůbec špinavý , jen hladový.  Při nálezu vážil 514 gr.  Dne 20.7.2018 měl už 850 gr.  a dnes má přes kilo a půl a je z něho pěkný uličník. Jmenuje se Bohoušek – na památku po kočičce Bohunce. 

Stav kočiček u kravína v Dolní Lukavici.

Kočička porodila někdy okolo 20.4. koťata a asi před týdnem je přivedla. Jsou dvě – černé a šedomodré – chlupaté. Bohužel jsou to plašánci – absolutně se nepřiblíží. Vidím je jen zdálky.  Mamina sice přijde na  dva metry , ale blíž ne. A navíc je zase těhotná – už má bříško jako hrom, takže porodí další várku plašánků. Jsem z toho nešťastná – nebo´t , jestli tedy přežijí – tak to budou zase další divočáci. Z minulých koťat  nepřežilo  žádné – kromě Mrňuse, kterého se mi v prosinci podařilo odchytit. Vyrostl z něho krásný kocourek – je drobnější. Má jen 2,80 kg, ale pěkný. A je v něm pořád ta nedůvěra k lidem – je to poloplašánek. Přijde se do postele nechat pohladit, ale jen tam – jinde ho člověk nepohladí, nechytí a pak zase hned uteče. Ale podařilo se mi ho vykastrovat  a to je hlavní.

15.7.2018

Bohužel matka kočka opravdu zabřezla ještě jednou v době kojení koťat a někdy začátkem srpna porodila.  Asi  tak  okolo 2. října přivedla novou várku koťat – zase totální plašani. Asi tři koťata – jedno šedé, a dva černobílé.   Tentokrát se musí podařit jí odchytit a vykastrovat.  Máme čas do ledna- než zase začnou kočičí námluvy a táta kocour se zase bude snžit.

Další přírůstek – ale ne kočička 

skoro bílý pudlíček Daneček –  byl prý týraný , je postižený – musel být  v léčbě , měl antibiotika- zanedbaný zánět močových cest – nezasáhlo  to naštěstí ledviny. Ale je hodný, zlatý , nejraději by se pořád mazlil. Je bohužel hodně nemocný a musel jít  na ortopedickou operaci, aby mohl nadále chodit a běhat. Snad nebude muset ještě na jednu – to se rozhodne v únoru.

Kočičky z chatové kolonie. 

Koncem srpna byly v chatové kolonii v Plzni u hřbitova odchyceny tři plachá koťátka. Bílomourovatý kocourek Mireček,  tříbarevné holky – Bára a Rozárka. 

Z totálních plašanů jsou nyní největší mazlítka. 

Kocourci z Přeštic.

Z jednoho domu z Přestic, kde každoročně se rodily koťata a umíraly na silnici byli zachráněni tři kocourci – dva zrzavobílý – Malej Bobešek  a Velkej Bobeš  A černobílý kocourek Černín.  Jejich matky byly po dohodě s majitelem (konečně) vykastrovány a vráceny.

Kocourci jsou úžasný tlustý umazlený potvory. 

Kočičky z Dolní Lukavice 

Další dvě zachráněné kočičky – chodící kostřičky – stříbrošedomourovaté. Vypadají jak ty v reklamě Whiskas.  Už jsou v pořádku , všechno vyléčeno, dlabou jak malý nenažranci a jsou kulatý , chlupatý. Jména Nelie a Elie.

Umístěné koťata

Maličký mourovatý kocourek – Joey – nalezen městskou policíí v Přešticích . Nová rodina a psí a kočičí kamarád v Plzni. Bohužel vrácen dne 19.1. 2019 z důvodů narození mimina. Už má ale zase novou rodinu a je spokojený.

Bílý kocourek Olaf – nalezen děvčaty se dvěma svými sourozenci v Přešticích. Nová rodina v Plzni- opečováván jako miminko a má se jak prasátko v žitě.

Sourozenci – Pepino a Pepina , bílá kočička a bílý kocourek s rezavými znaky. Nová rodina v Přešticích 

Rozárka – nová rodina v Plzni, kde má novou kočičí mámu.

Bobeš –  ( Velkej Bobeš)  nová rodina v Přešticích.

Počet kočiček ke konci roku 2018 – 20 koček a kocourků – zachráněných během minulých let a v podstatě neumístitelných, kvůli jejich buď nemoci, nebo plachosti  anebo závislosti na mé osobě. Tito zůstávají napořád.

Počet koťat – dosud neumístěných  6

Bohoušek, Mireček, Malej Bobešek a kočičky Baruška, Nelie a Elie

Bohužel Černína mi někdo o vánocích asi ukradl. Byl to moušlík a ke každému se hned mazlil, kdo šel okolo a chtěl chovat. 

A i nadále samozřejmě každodenní jízda na krmení do starého opuštěného kravína , kde je v současnosti 7 koček a koťat. 

Všem , kteří byli tak hodný a úžasný a poskytli mě jakýkoliv dar,  peněžní nebo ve formě krmení, steliva   a i dek a polštářků, na kterých se teď  potvůrky vyvalují  moc a moc děkuji. 

Hodanová Irena

¨

Útulek zakladatelů z.s.