nový domov 12.2.2021 – tříbarevné koťátko z kontejneru u hřbitova – Praha

Dobrý den všem – budu Vám vyprávět příběh – jak se asi stal – maličné Vivien , asi tak dvaapůl měsíční holčičce.
Dějství první – šťastné – místo Přeštice a okolí – nekastrované kočičce se narodily miminka – Vivien a její sourozenci – maminka je milovala , krmila, pečovala o ně a maličcí rostli a rostli a měli se pěkně.

Dějství druhé – kruté a bezcitné – místo tamtéž- mamince se asi něco stalo – zřejmě nepřišla- maličcí měli hlad, strádali a plakali a pak začali vylézat a plakat venku a hledali něco k jídlu. Kdosi – nelze ani nazvat člověk – je popadl – nacpal do tašky a vyhodil do hlubokého kontejneru u hřbitova. Tam byla tma, hlad a zima ( bylo ty dny -5)

Dějství třetí – naděje – místo tamtéž – v sobotu dopoledne šla okolo paní a slyšela pláč koťátek. Nakoukla do kontejneru a uviděla Vivien a jejího sourozence , jak leží na dně kontejneru a usilovně pláčí a volají o pomoc. Zavolala na pomoc druhou paní, ale kontejner byl hluboký a tak musely zavolat na pomoc hasiče. Ti přijeli, spustili do kontejneru žebřík a vlezli do něj. Nejdřív vyndali zrzečka a šli zpátky pro Vivien. Ale mezitím se stalo , že zrzeček utekl z krabice. Zachránili tedy jen Vivien . Zrzečka už nenašli.

Dějství čtvrté – teplo a bezpečí- místo – u mně – Vivien už je teplíčku , bojí se, syčí, ustrašeneček , bojásek. Hubeňoučká, hřbítek vystouplý, bříško nafouklé – plné červíků. Takže bojujeme, vyháníme pomalu červíky. Ouška jsme vyčistily , paní doktorka jí zkoukla, a budeme se teď už jen vykrmovat a mazlit. Po pár dnech už mě nechce strachy sežrat – nechá si masírovat bříško- to se jí líbí a pomáhá jí to.

Děkuji Všem co to dočetli až sem. Někteří lidé se diví, že jsem tak kategorická pokud se týče kastrace a urputně jí prosazuji – ale takovéhle případy v tom jen utvrzují. Za ty léta jsem zažila tolik ukrutných konců miminek , že prostě jinak nemohu. A ti co také zachraňují mě určitě naprosto chápou a spousta jiných také. Je mi líto zrzečka, ale dodneška se nenašel. Asi už velká šance není.

Vivien už má slíbený domov – jen co bude v pořádku a ze všeho vyléčena na ní čeká panička s páníčkem, co jí budou milovat a hýčkat.

Útulek Zakladatelů z.s.
č. účtu 115-5753330277/0100